Sliperiet

Genom att ta hand om sina klingor förlänger man livslängden, och tack vare det sparar man både pengar och miljö. Jörgen har många års erfarenhet av hantverket, för det är verkligen ett hantverk. Klingorna ska inte bara slipas, det är viktigt att tänderna är hela, att de är helt raka och att sträckningen i stommen är rätt. Men klingorna som servas hos Jörgen blir perfekta, det är därför han är flitigt anlitad av sågverken i närheten.

Just det där med närheten är också viktig för Jörgen. Transporter ska hållas så korta som möjligt, både för ekonomin men framför allt för miljön.

Rengöring

Först måste produkterna rengöras ordentligt. Det är väldigt viktigt dels för att kunna hitta eventuella skador, men också för att inte störa slipningen. Som en liten bonus blir både sliperiet och Jörgen mindre smutsiga av rena produkter.

Kontroll

Alla klingor kontrolleras och riktas vid behov. Vid behov sätter Jörgen rätt sträck i dem. Att tänder, riktning och sträckning är rätt är viktigt för att klingorna ska såga bra.

Lagning

Jörgen reparerar skadade tänder och omtandar klingor och fräsar.

Slipning

Jörgen slipar både klingor, hyvelstål, flisknivar och fräsar. Han har olika maskiner och metoder för olika ändamål. Syftet är alltid detsamma, att leverera skarpare produkter än konkurrenterna och öka livslängden på produkterna.

Vissa verktyg brynes, och vissa klingor skränkes.

Försäljning

Även verktyg som sköts ordentligt har till slut gjort sitt, och är bortom räddning även för Jörgen. I dessa fall kan Jörgen erbjuda nya verktyg som är värdiga ersättare till dina gamla trotjänare.

20200527_120429